БЛАГОДІЙНИКАМ ФОНДУ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

Неочікувано для нас, психологиня та тренерка поділилася вдячністю благодійникам фонду та розповіла, як фінансова допомога змінює життя дітей та підлітків.

“Я працюю з підлітками та їхніми батьками з самого початку заснування фонду.

Висловлюю велику подяку благодійникам фонду. Усім, хто причетний до програм, і всіляко нас підтримує.

Сьогодні моя подяка тим благодійникам, які виділяють кошти на тренінги та індивідуальні консультації.

Це велика підтримка для дітей, коли вони знають, що можуть звернутися за допомогою, бути почутими, зрозумілими, просунутися у своїх питаннях та розв’язати проблеми.

На мій погляд, практично кожен, і дорослий, і дитина потребує підтримки. Діти, з якими ми працюємо, особливо. Бо вони проходять через не прості життєві уроки та ситуації. Потребують особливої уваги і турботи. Буває так, що саме психолог може бути тією значущою людиною, яка відіграє важливу роль у їхньому житті. Працюючи індивідуально, або в малих групах, я бачу великий прорив у деяких дітей.

Вони покращують своє ставлення до себе, самооцінку. У них розуміння куди і як рухатись далі, чим займатися. Багато хто стає впевненішим у собі, легше заводить знайомства. Діти починають вільно висловлювати свою точку зору, зменшують агресивність, починають приймати оточуючих такими, якими вони є.

Це видно з того, коли приходять нові учасники на тренінги онлайн і офлайн. "Старі" учасники завжди з цікавістю приймають їх - слухають, ніколи не засуджують чужу точку зору (принаймні вголос).

Крім того, на тренінгах ми обговорюємо такі речі, про які підлітки ніколи не говорили з жодним з дорослих. Але я знаю, за їхніми словами, що ці питання для них дуже важливі і хвилюють їхні юні серця.

Такі питання як: що чекає на мене в майбутньому, яку професію обрати, як спілкуватися з протилежною статтю, чи є Бог. Багато питань у сфері статевого виховання: перший сексуальний досвід, що робити у разі сексуального насильства тощо.

Є речі, про які вони ніколи не замислювалися. Я ставлю їм питання, вони мовчать, довго думають і в результаті говорять: "Я ніколи про це не думав, не знаю як відповісти, мені складно сформулювати мою думку".

Але я, як тренерка, психологиня, знаю, що зерно посіяно, що вони задумалися і це вже не пройде повз них. І одного разу вони згадають про це, застосують усі знання, які ми зараз передаємо їм. Про їхню цінність, гідність, про те, що вони важливі, потрібні, що мають право жити і бути щасливими.

Всім своїм групам я розповідала про піраміду Маслоу і про те, куди може прийти людина у своєму розвитку. Хлопці та дівчата завжди відгукувалися на ці знання.

Ще раз дякую кожному благодійнику за щедрість душі, віру в нашу роботу та фінансову підтримку всіх наших проєктів.”

Разом з вами ми покращуємо світ, як глобально для суспільства, так і для кожної окремої дитини! Щиро дякуємо! Долучайтеся до благодійників липня!

  • 4246 0010 0043 9632 (карта-рахунок фонду зареєстрована на ім‘я директорки Ольги Шелест).
  • liqpay