«Smart Phone = Smart Ти» & ArtСтудія

16 Июля 2019

 "Хто це і навіщо вони збирають про мене інформацію?" або безпека у Facebook: продовжуємо тему медійної обізнаності для юних енерджайзерів.
 

Не є секретом, що Facebook є однією з найпопулярніших соцмереж та надає безліч можливостей своїм користувачам, проте має і певні загрози. Серед зручностей мобільний додаток Facebook та Messenger - для обміну повідомленнями.

 

І ось перший лайфхак: якщо на вашому гаджеті замало пам'яті для використання повноцінних додатків - сміливо завантажуйте Facebook Lite та Messenger Lite. Це альтернативні Lite-версії, що допоможуть заощадити мегабайти простору у ваших гаджетах.

 

На тренінгу "Smart phone=smart ти" для дітей та підлітків зі складними життєвими обставинами ми розібрали осовні аспекти безпеки при користуванні соцмережею:

  • Як забезпечити конфіденційність публікацій?
  • Як відрізнити рекламні звернення від публікацій друзів?
  • Як використовувати політику конфіденційності Facebook при управлінні власними інтересами?
  • Як відгородити себе від небажаного контенту?
  • Як захистити себе від рекламодавців?
  • Як дізнатися, які компанії та приватні особи мають доступ до ваших даних та використовують їх у своїй діяльності?

 

Кілька лайфхаків для вас:

Щоб дізнатися, які компанії та приватні особи мають доступ до ваших даних та використовують їх у своїй діяльності, виконайте наступні кроки:

  1. зайдіть у мобільний додаток Facebook та натисніть на кнопку "Меню" (виглядає як 3 горизонтальні лінії; у правому верхньому кутку для користувачів Android та у нижньому для користувачів IOS)
  2. Далі "Налаштування та конфіденційність" - "Налаштування"
  3. В отриманому меню гортаємо вниз до розділу "Реклама" - "Налаштування показу реклами"

На отриманій сторінці можна:

  • Переглянути усі ваші "вподобання", які зафіксувала мережа виходячи з ваших дій та переглядів
  • Переглянути рекламодавців та компанії, що використовують вашу інформацію:
  1. Відкрийте розділ "Рекламодавці та компанії" та перегляньте, чиї оголошення ви переглядали та хто з рекламодавців завантажив ваші дані для подальшої обробки (за правилами конфіденційності Facebook компанії та рекламодавці вправі використовувати та передавати інформацію про вас третім особам у рекламних цілях) 
  2. Заблокуйте небажані та підозрілі компанії з кожного розділу
  • Налаштувати рекламу, яку ви згодні переглядати
  • Заборонити певні тематики реклами (захистіть себе та дітей від небажаного впливу)

 

Завантажені про вас дані не завжди використовуються за призначенням, тому звертайте увагу на особисту інформацію, що викладаєте, та пам'ятайте про безпеку. Інвестуйте кілька годин у свою безпеку та перевірте всі налаштування ваших соцмереж та додатків.