ПОБУДУВАТИ МІСТО ЗА ПАРАМЕТРАМИ “ЗАМОВНИКА”

5 Апреля 2024

Таке цікаве завдання було у підлітків, учасників проєкту “Відкрий IT-світ для себе”, які під час офлайн тренінгу продовжили знайомство із методикою управління проєктами Scrum.

На тренінгу Ірина Шмідт, директорка компанії COMPARUS.UA та Лілія Кочеткова, бренд менеджерка компанії, відкрили підліткам захопливий світ методики Scrum. Це було не просто теоретичне викладання, а для учасників розгорнулася захоплива гра, де кожен міг відчути себе частиною реальної команди розробників.

Розділившись на дві групи, учасники отримали завдання побудувати місто з конструктора, але це не все, адже в команд були певні критерії від замовника Лілії, і кожного разу вводились нові правки в проєкт з побудови.

Це створило унікальну можливість для хлопців та дівчат зануритися у процес взаємодії з замовником, вивчити його потреби та вміння взаємодіяти, щоб надати оптимальний результат. Кожен крок був шансом для дітей розвинути свої інженерні, дизайнерські та комунікативні здібності.

Цікаво бути свідками, як кожен учасник виявляє свої таланти та вміння, роблячи важливий внесок у побудову містечка. Завершивши тренінг, ми отримали дуже задоволеного "клієнта", який оцінив роботу підлітків найвищою оцінкою.

Учасники проєкту отримали не лише чудове місто, а й цінний досвід співпраці, який буде корисний в майбутньому. Ця командна робота є важливим кроком у навчанні дітей не лише процесам створення, а й комунікації - навичкам, які безсумнівно стануть їм в пригоді у подальшому житті.

Пишаємося нашими учнями і радіємо, що вони можуть отримати таку важливу та цінну інформацію через свій власний досвід!