ПРОТИМІННА ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ

21 Июля 2022

Саме таку онлайн лекцію відвідала команда фонду “Даруємо Радість”.

Їх проводять представники міжнародної організації The Halo Trust. Понад тридцять років організація рятує життя і допомагає громадам, що постраждали від війни, відновлюватися, роблячи їх землі безпечними.

Коли конфлікт закінчується, земля надто часто усіяна наземними мінами та іншими небезпечними вибуховими речовинами. Сім'ї живуть у страху. Вони не можуть садити врожай, а повсякденні заняття, такі як відвідування школи та доставлення продуктів, пов'язані з ризиком. Організація впевнена, що “справжній мир не настане, поки їхня земля не буде в безпеці”.

На жаль наша реальність така, що в  Україні люди також мають знати правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

Оскільки діяльність фонду пов’язана і з роботою з громадами в області, то цей тренінг для нас був дуже важливим. Ми також запросили долучитися до нього громадські та молодіжні організації міста.

В результаті лекції:

  • Нас навчили розробляти етапи підготовки до поїздок у громади, де може бути замінування територій
  • Ми проговорили як краще складати маршрути поїздок потенційно небезпечними місцями
  • Розповіли нам як поводитися, якщо хтось з бенефіціарів принесе будь-який боєприпас
  • Показали план з розробки заходів щодо безпеки команди та учасників проєктів


Тепер ми почуваємо себе трохи впевненіше. Проте розуміємо, що нашої обізнаності не достатньо. Ми маємо бути надзвичайно уважними і завжди звертатися лише до спеціалістів, без самодіяльності.

Нагадаємо і вам, якщо бачите потенційно небезпечний предмет - телефонуйте 101 та чекайте ДСНС. Не беріть нічого в руки, не підходьте ближче, якщо є можливість - відійдіть на безпечну відстань, якщо ж ні - залишайтеся на місці до приїзду рятувальників.

Ми будемо ще запрошувати представників організації The Halo Trust проводити лекції для дорослих та дітей. Тож якщо вам було б корисно дізнатися інформацію щодо безпечного поводження з вибухонебезпечними пристроями - дайте нам знати.

Будьте уважні та відповідальні! Миру нам!