ЧИ НА ЧАСІ ЗАРАЗ ВЧИТИСЯ БРАТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СВОЄ ЖИТТЯ?

30 Июня 2022

На тренінгах з психологинями фонду діти та підлітки розбираються в дуже глибоких та важливих темах, які не тільки про сьогодення, а й про вплив минулого на наше життя, та планування кращого майбутнього для себе.

Трохи відкрила завісу одного з тренінгів психологиня, тренерка фонду …

“Основною темою заняття було обговорення: хто керує нашим життям? Якщо щось відбувається, це випадковість, чи ми на це впливаємо?

Цікаво, що майже всі учасники сказали, що вважають, що здебільшого ми керуємо своєю долею і наш вибір впливає на те, як складається далі наше життя. Але при цьому багато відбувається випадково: збіг обставин, пощастило, або якщо ми щось робимо, то це на автоматі, не замислюючись про це. Одна з учасниць сказала, що вважає, що нас ведуть/допомагають ангели.

Також торкнулися теми чи залежить від нас, які у нашому оточенні люди? Багато хто сказав так. Ще сказали, що якщо навіть на нашому шляху трапляються погані люди, це добре, тому що вони теж чомусь нас навчають і це нам допомагає розвиватися.”

Підлітки говорять на такому рівні свідомості, що можна позаздрити. Інколи дорослі люди не можуть прийти до таких істин. Тому так, зараз найкращий час вчитися брати відповідальність за своє життя, це позитивно вплине на майбутнє.

Заняття із психологинями фонду дають свій результат - підопічні вихованці фонду стають більш впевненими, більше дослухаються до своїх бажань, вчаться критично мислити. І, навіть, вчаться шукати приводи насолоджуватися життям.

Допоможіть нам проводити такі тренінги для дітей та підлітків наступним чином:

  • 4246 0010 0043 9632 (карта-рахунок фонду зареєстрована на ім‘я директорки Ольги Шелест).
  • liqpay