ЧОМУ ВАЖЛИВО ДОПОМАГАТИ ВИМУШЕНИМ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ?

4 Мая 2022

Передаючи соціальні набори (їжа, товари гігієни, ігри для дітей) від фонду в шелтери, ми маємо змогу познайомитися із переселенцями, почути їхні історії, частину яких ви можете побачити за тегом #щоденниквійнидаруєморадість, дізнатися про їхній шлях із рідного дому до Дніпра.

Чому ми вважаємо, що нині надважливо допомагати переселенцям?

Пропонуємо вам послухати історії, який розповів Максим Чечиков, співзасновник одного із шелтерів в Дніпрі, про який ми розповідали у цьому дописі. .

Він розповів нам, як евакуйовані люди із зон бойових дій, зокрема із Маріуполя, радіють “смачній воді” та “смачному хлібу”. Хоча ми знаємо, що це просто продукти, у яких немає ніякого особливого смаку. Ці люди пройшли через такі жахи, що зараз мають наново вчитися звикати до звичних речей - сну у тиші, можливості прийняти душ та відвідати вбиральню, їсти гарячу їжу та пити воду без обмежень.

Вони виїхали в одному одязі, що був на них, взяли документи - це все, що в них є. Тому від фонду ми закликаємо усіх, хто має змогу, допомагати шелтерам, штабам допомоги внутрішньо переміщеним особам, переселенцям. Кожен соціальний набір, що ми передаємо - рятує нас від гуманітарної катастрофи, трохи заспокоює людей та дає відчуття того, що кожен українець та кожна українка важливі, де б ми не були.

Допомогти через фонд переселенцям у Дніпрі та області ви можете за цими реквізитами:

  • 4246 0010 0043 9632 (карта-рахунок фонду зареєстрована на ім‘я директорки Ольги Шелест).
  • liqpay