ДОЗВІЛЛЯ ДЛЯ ДІТЕЙ

14 Апреля 2022

Дуже важливо нині слідкувати за станом дітей, розуміти які в них емоції, які страхи, які переживання. Перебуваючи довгий час під сиренами та вибухами вони можуть потроху формувати психологічні травми в собі.  

 

Однією із задач фонду ми виділили антистресове дозвілля для дітей. Це заняття, які відволікають дітей, дають змогу переключити свою увагу, проявити та почути себе. 

 

Кожного тижня ми проводимо для дітей творчі майстер-класи онлайн. Тренерка фонду Марина розповіла, чому такі заняття корисні для дітей:

 

Коли ми малювали із дітьми з дитячого будинку сімейного типу* картинку антистрес, і прийшов час завершувати, я сказала їм, що ми вже понад годину із ними займаємося. Діти були приємно здивовані, бо їм здавалося, що ми малюємо лише 15 хвилин. А коли із хлопцями та дівчатами із патронатної родини** клеїли саморобки - вони були у захваті, що можуть проявити свою фантазію, і все, що вигадають - буде доречним.

 

Творчі завдання розраховані на те, що під час них ти можеш думати лише як краще обвести, вирізати, приклеїти. Для інших думок місця нема. Тож це чудова нагода розслабитися, відволіктись та створити щось надихаюче для себе. Багато людей знаходять опору у творчості наразі, тому я дуже рада, що у фонді ми маємо змогу таким чином допомогти дітям.

 

Підтримати такі заняття ви можете наступним чином:

 

  • 4246 0010 0043 9632 (карта-рахунок фонду зареєстрована на ім‘я директорки Ольги Шелест).
  • liqpay

_________________

*Дитячий будинок сімейного типу - це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

**Патронатна форма виховання - це тимчасове виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя поки дитина, її батьки чи інші законні представники не подолають свої складні життєві обставини.