9 Февраля 2022 / Благодійник 2021 року - команда компанії Sigma Software

Це компанія, яка зробила найбільший одноразовий внесок у цьому році. Команда компанії Sigma Software провела благодійний захід, метою якого був збір коштів на ліжка та матраци до інтернатного закладу "Берегиня". 

Також важливо. що компанія долучилися не тільки грошима, а й до місійної частини нашого фонду - провели профорієнтаційну екскурсію для підлітків із Інклюзивного молодіжного центру "Даруємо Радість", зануривши їх у професії із сфери IT.

Ми попросили представників компанії розповісти, чому вони обрали для благодійності саме наш фонд та чому для них важлива така діяльність.

 

-Як ви дізналися про фонд?
В рамках благодійної конференції Open Tech Week Sigma Software регулярно підтримує локальні благодійні фонди по Україні: як у маленьких, так і у великих містах. Під кожну конференцію ми обираємо нові проекти та фонди і допомагаємо тим, хто найбільш гостро потребує допомоги. Ми чули багато позитивних відгуків про БФ ”Даруємо Радість”, здебільшого від наших колег із дніпровського офісу. Оскільки конференція проходила саме у цій локації, вирішили зупинитися на локальній благодійній ініціативі.

-Чому обрали наш фонд?
Фонд обирали переважно за низкою існуючих проєктів та репутацією. Нам імпонує те, що організатори фонду активно пропонували різні формати взаємодії, тримали в курсі всіх новин та були налаштовані на тісну колаборацію.

-Що надихає компанію на благодійність? Чому це важливо для компанії?
Соціально-відповідальна компанія - це компанія, яка усвідомлює, що її мета набагато більша, ніж просто ведення бізнесу. Велика ідея, яка стоїть за нашим бізнесом, — це створення сильного та стабільного середовища для розвитку ІТ в Україні та сприяння сталому майбутньому всієї країни. Саме тому в рамках компанії ми постійно розширюємо список наших CSR (corporate social responsibility) активностей та допомагаємо тим, хто потребує.

-Які емоції та почуття від благодійності у команди?
Коли ви віддаєте і розумієте, як це важливо для інших людей, ви і самі отримуєте сильне задоволення, виходить особливий кругообіг добра і щастя. Нам дуже подобається відчуття, що команда працює з освітнім та благодійним змістом: рятує життя, навчає, підтримує, зміцнює здоров'я, дає віру людям. Це дає мотивацію, надію та віру у краще майбутнє.

-Як ви зазвичай збираєте кошти на благодійні проєкти?
Концепція Open Tech Week - це 5 днів з 5 різними технічними напрямками, в яких щоразу бере участь більше 300 учасників. 100% від суми кожного квитка йде на благодійність. Також з 2022 року ми запускаємо відкриті благодійні внески, де кожен учасник зможе пожертвувати стільки, скільки вважатиме за потрібне.

Ми у фонді дуже пишаємося тим, що наша прозора, підзвітна робота є тим стимулом, який створює таку гармонійну співпрацю та дарує радість дітям та підліткам. І щиро вдячні компаніі Sigma Software та усім нашим благодійникам за довіру та допомогу!