17 Ноября 2021 / Курс для батьків “Вісім принципів успішної взаємодії з дитиною”

Міжнародний коуч, тренерка фонду Анастасія Копилова, провела в рамках фонду “Даруємо Радість” першу лекцію з курсу “Вісім принципів успішної взаємодії з дитиною” для батьків, вихователів та всіх, хто взаємодіє із дітьми та підлітками.

На зустрічі були 5 сімей - це і батьки-вихователі із дитячих будинків сімейного типу, і батьки-вихователі із патронатної родини, і батьки із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Ділимося із вами рекомендаціями з лекції:

  • Базове правило з якого починається процес виховання: батьки чи вихователь, той хто взаємодіє з дитиною - має бути сам фізично, психологічно та емоційно стабільним, в ресурсі. Для цього можна скласти особисту карту ресурсів та з її допомогою вирівнювати свій стан (подивитися фільм, випити чаю, перемкнути увагу, займатися спортом тощо). Лише з такого стану можна наповнювати і взаємодіяти з дитиною.
  • При будь-якому спілкуванні, зверненні до дитини насамперед треба встановити з нею контакт. І лише після цього доносити інформацію.
  • Завжди пам'ятати, що дитина - це особистість. Виявляти повагу до неї та її почуттів від самого народження.
  • Пам’ятати, що помилки дитини - це лише привід покращити себе. І ні в якому разі не картати себе.
  • Дуже важливо у спілкуванні з дитиною виявляти позитивні емоції (словесно і тактильно), стежити за своїм тоном та м'якістю мови.
  • Дитина хоче уваги та емоцій, і якщо вона не отримує позитивних емоцій, вона буде провокувати та викликати емоції зі знаком мінус.
  • Якщо дитина часто чує про те, що вона це не зробила, то не встигла і т.д. - це прямий шлях до неуспішності та невпевненості у собі, тривожності.

Усього буде 8  зустрічей, під час яких батьки із тренеркою засвоять ази спілкування із дітьми так, щоб це було екологічно, приємно та корисно для всіх. Якщо ви хочете долучитися до циклу лекцій та розширити свої знання із виховання та взаємодії із дітьми - напишіть нам.