13 Июля 2021 / БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ ІЗ САМОРОБНИМИ ФЛІКЕРАМИ

Ще з минулого року в Україні діє закон для пішоходів, який зобов’язує надягати світловідбиваючі елементи на одяг в темний час доби або в умовах поганої видимості. Щоб долучити до цього правила наших підопічних хлопців і дівчат, за підтримки Агенції сталого розвитку "Хмарочос" та Амбасадорам безпеки ми провели для них інформаційний майстер-клас із виготовлення “флікерів” своїми руками.

Більш детально про хід зайняття розповіла тренерка Марина:

“Ми з дівчатами та хлопцями із ПБНРЦ “Берегиня” дізналися що ж таке “флікери”, вони ж “флайтери”, іноді відомі як “катафоти”. Це такі спеціальні світловідбиваючі брелоки, які допомагають побачити пішохода у темний час доби.⠀

Оскільки кожен пішохід в Україні повинен носити такий флікер, то ми в інтерактивному форматі робили брелоки зі світловідбиваючими елементами у вигляді звіриної лапки.

Діти - величезні молодці, швидко все схоплювали і робили. І навіть із захопленням прийняли ідею зробити такі ж брелоки для старших вихованців інтернату, щоб і вони були в безпеці поблизу доріг.”

Пам’ятайте, ваша безпека - це перший пріоритет, тож обов’язково використовуйте флікери на вулиці, із настанням темряви.

Якщо ви бажаєте допомогти нам проводити такі інформаційні майстер-класи та розвиваючі тренінги для вихованців фонду “Даруємо Радість”, це можна зробити наступним чином:⠀