2 Августа 2022 / ОФЛАЙН ЛЕКЦІЯ З МІННОЇ БЕЗПЕКИ

Пам’ятаєте, ми розповідали вам, як нещодавно співробітники фонду відвідали онлайн лекцію від всесвітньої організації The HALO Trust?

Ми були здивовані, що інформація щодо мінної безпеки та правил поводження з боєприпасами насправді є важливою для всіх міст нашої країни. Ми отримали практичні поради, як впроваджувати благодійну діяльність у районах замінувань. Розуміємо до кого звертатися та як поводитися, якщо бачимо будь-який боєприпас. І вирішили, що маємо поширювати цю інформацію і далі.

Так у шелтері в м. Дніпро, яким опікується благодійна організація Оберіг Дніпра пройшла офлайн зустріч з представником The HALO Trust щодо мінної безпеки для дорослих.

Інформація з цієї лекції є важливою для цих людей, бо всі вони евакуювалися із зон бойових дій, чи тимчасово окупованих територій, і згодом повернуться. Тож важливо розуміти, яка небезпека може на них там чекати, та який алгоритм дій варто запам'ятати, щоб вберегти себе.

Під час зустрічі учасники дізналися які бувають міни, яку небезпеку вони несуть, декілька разів повторили алгоритм дій, якщо вони бачать потенційно небезпечний предмет, проговорили також куди телефонувати та як краще донести цю інформацію дітям.

Це перша лекція з циклу таких занять у шелтерах Дніпра. Тож слідкуйте за новинами фонду - невдовзі ми розповімо щодо лекції для дітей.