17 Июня 2022 / ЖИТТЯ СКЛАДАЄТЬСЯ З КОНТРАСТІВ

Що може бути краще за відгуки людей на нашу роботу? Тільки відгуки, написані з таким захватом і такою вдячністю, як від Віти Шевченко, яка так поетично відзначила допомогу для її родини від організації Save the children. Оформлювала Віту на участь в гранті Галина, верифікатор від фонду “Даруємо Радість”.

Далі текст від Віти: 

«Життя складається з контрастів… Є урвища і є мости. Шанс дарувати й шанс вкрасти. Є світло й темінь, я і ти… Є зло й добро, є пекло й рай. Є так і ні, є за і проти. Прощення й помста. Вибирай!

Вірність-зрада, сміливість-боягузтво, любов-ненависть, щирість-потворство, підступництво, байдужість-милосердя, доброта, бажання допомогти… До цих контрастів кожний українець, який втратив цієї весни близьких і рідних людей, знаходиться далеко від берега дитинства – рідної оселі, оцінює роль у житті кожного з нас ще одного контрасту: мир-війна.

Війна… Війна країни-агресорки Росії в Україні 2022 року примусила й мене, маму маленького хлопчика з особливими потребами, не тільки усвідомити велику й цілющу допомогу людей (рідних, вчителів, лікарів) в українському місті Слов’янськ Донецької області, а й повірити, що людей, які бажають допомогти всім дітям в скрутний час, дуже багато як у нашій країні, так і поза її межами.

Небайдужі волонтери м. Дніпро порадили мені звернутися до сімейного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 4 Дніпровської міської ради» Нестеренка Михайла Костянтиновича. Звичайний прийом компетентного лікаря, який допоміг підписати декларацію, надав поради. Михайло Костянтинович зателефонував увечері, адже прочитав оголошення від верифікаторів фонду «Даруємо Радість», які представляють організацію https://www.facebook.com/savethechildrenresponseinukraine, яка здійснює допомогу ВПО* матерям і дітям з особливими потребами. Лікар наголосив, що, ймовірно, зможуть допомогти й нам.

Потім була спокійна розмова з Галиною, яка попросила надіслати документи для членів комісії, які ухвалюватимуть рішення. Скажу чесно, просити завжди важко, особливо тоді, коли усвідомлюєш, скільки таких батьків, які, знайшовши прихисток у чужому місті, волають про невміння їхніх дітей з особливими потребами адаптуватися, зрозуміти, що умов, іграшок і їжі, як раніше, не буде.

У 2014 році, коли вороги зруйнували будинок, синові було 8 місяців, а зараз 8 років… Майже неможливо пояснити, де його велосипед, чому не може, як інші діти, кататися на самокаті, що треба відмовитися від соку та пюре.

Допомога від організації Save the children надійшла тихим ранком несподівано, коли на кухні гуртожитку Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара готувала кашу для Михайлика.

Дякую керівникам і членам іноземного фонду Save the children, верифікаторам від фонду «Даруємо Радість», уклін усім українцям, щирим, небайдужим, свідомим, співчутливим, сміливим, які, усвідомлюючи розпач батьків маленьких українців з особливими потребами, намагаються отримати підтримку надійних організацій і фондів, донести інформацію про кмітливих, добрих, але трохи інших дітлахів, викликати доброзичливе ставлення, найголовніше – відчути серцем кожного.

Дякую всім, хто сприяв, допоміг. Усе буде Україна! З глибокою повагою – Віта Шевченко (м. Слов’янськ Донецької області)»
____
*Внутрішньо переміщені особи

Таких зворушливих історій в нас щонайменше десятки, потроху  будемо ділитися ними з вами. Нагадуємо, що ви також можете допомогти вимушеним переселенцям через фонд «Даруємо Радість», зробивши внесок, який піде на облаштування шелтерів, соціальні набори родинам та канцелярію для дозвілля дітей. Реквізити ви бачите нижче:

  • 4246 0010 0043 9632 (карта-рахунок фонду зареєстрована на ім‘я директорки Ольги Шелест).
  • liqpay